23-09-2021

Danmarks madspildsdag!

D. 29. september er Danmarks officielle madspildsdag, hvor der sættes fokus på hvordan vi alle kan hjælpe med at mindske madspild.

Danmarks madspild

Red den gode mad

I Danmark spildes ca. 700.000 tons fødevarer hvert år. 1/3 af det er spild af fødevarer i de danske husholdninger. Det svarer til knap 250.000 tons årligt. Dertil skyldes 3,8% af Danmarks CO2-udledning madspild.

Vi forbrugere står for en tredjedel af det samlede madspild i Danmark. Dét skal vi gøre noget ved – og vi kan alle sammen være med til at gøre noget for at redde mere af al den gode mad, der i dag ender i skraldespanden”, siger tidligere fødevareminister Mogens Jensen. Madspildsdagen skal ikke kun gøre opmærksom på udfordringen, men give danskerne idéer og gode råd til hvordan vi kan mindske spildet. Især de unge i Danmark bør inddrages, mener Mogens Jensen. ”Vi har tidligere set, hvordan den unge generation er gået forrest, når det gælder klimaet.

Kilde: Fødevareministeriet, ”Mogens Jensen lancerer ny national madspildsdag”, 2020

DANÆG og madspild

Siden 2007 har vi hos DANÆG arbejdet med at nedbringe vores madspild i produktionen, så da vi blev spurgt om vi ville deltage i ”Danmark mod Madspild” var svaret med det samme JA! Med vores underskrift har vi forpligtet os til at måle og dele vores data om madaffald, samt halvere vores madspild inden 2030.

Ved DANÆG er vi også glade for at bruge æg til at mindske madspildet i hverdagen. Det kan være de lidt triste grøntsager bagerst i køleskabet, som kan forvandles til en lækker frittata. Eller de overmodne bananer, der hurtigt kan blive til nogle fugtige og helt fantastiske bananmuffins.