01-03-2020

Æg på TV-skærmen

Når danskerne bruger æg i madlavningen bliver det typisk til spejlæg, hårdkogte æg eller som ingrediens i
kager og desserter. Men deltagerne i juletidens sæson af 'MasterChef' fik bevist, at ægget kan så meget
mere! I programmet blev vores økologiske ægprodukter både udsat for fritering, fermentering og porchering
til inspiration for de mere end 200.000 seere, som i december tunede ind for at se MasterChef Jul.

Kokkens favorit

Én af Michelin-kokkens favoritter

At sidste års MasterChef-deltagere skulle bruge æg i deres retter, var en forespørgsel fra kok Andreas Bagh. Bagh medbragte fire af sine favoritråvarer til deltagernes kreative kreationer; knoldselleri, parmesan, franske trøfler og så æg.

Æg er en af mesterkokkens favoritter, fordi ”det altid er et godt fundament til retter, hvor du gerne vil have en lille smule protein, men gerne undgå for meget kød og fisk. Samtidig giver de lidt konsistens, lidt cremethed til en ret.” 

Sprødt udenpå og cremet indeni

Æggene gav deltagerne rig mulighed for at blære sig med svære teknikker i køkkenet, og der blev både pocheret, fermenteret, røget og friteret æg. Dette var til stor begejstring for dommerne, som roste deltagerne for deres håndtering af den skrøbelige, smukke æggeblomme og den flotte tilberedning af pocherede æg.

Den dygtige amatørkok Julia lavede konfiteret æggeblomme til at give sin ret den perfekte cremethed, mens kreative Frederikke pocherede og friterede ægget, så det var sprødt udenpå og uimodståeligt cremet indeni.