02-08-2021

MasterChef 2021 x DANÆG

I dette års sæson af MasterChef har deltagerne virkelig kæmpet for MasterChef trofæet, og det har bestemt ikke været nemt. Svære discipliner, udfordrende madvarer og de respekterede dommere har givet deltagerne sved på panden og rystende hænder. Igen i år indgik ægget i mange af retterne med meget forskellige formål: Æggehviderne blev pisket luftige til diverse desserter, æggeblommerne blev emulgeret til cremede mayonnaiser og de hele æg blev brugt til at samle pastadejen.

MASTERCHEF 2021

Æggets skønne egenskaber

I forbindelse med påske spillede ægget en ekstra stor rolle i afsnit 33. Deltagerne fik fri tøjler - dog var det eneste krav, at de skulle udnytte æggets skønne egenskaber. To af MasterChef-holdene valgte at gå i det salte køkken, og mens det ene hold forsøgte sig med en lækker Eggs Benedict med pocheret æg, kastede det andet hold sig ud i et friteret pocheret æg: en lækker flydende blomme omgivet af et sprødt ydre. Omgivet af påskeliljer besluttede det tredje hold sig hurtigt for en klassisk fransk citronmarengstærte.Citronmarengstærte

Lækker luftig marengs

Den lækre marengstærte blev bygget op af en lemon curd, som blev hældt op i den bagte tærteform, hvorefter den blev pyntet med flotte toppe af brændt marengs. Marengs laves af æggehvider, der bliver pisket luftige og stive. Dette kan lade sig gøre, fordi æggehviden indeholder proteiner som ved piskning kan holde på den luft, der piskes ind, og derved blive en stabil, luftig masse. Dette er ikke en helt nem disciplin, for piskes hviderne for hurtigt, dannes der store luftbobler, som ikke holder så godt, og så kan det ske, at massen falder sammen og afgiver væske. Deltagerne fik dog pisket en fin marengs, som holdt på formen. Tærten fik selskab af en lækker, blød vaniljeis.

Pocheret og friteret

Det skrøbelige pocheret æg

I mellemtiden arbejdede de to øvrige hold i det salte køkken. Her prøvede begge hold kræfter med det skrøbelige pocheret æg, som trods udfordringer, resulterede i flotte pocheret og friteret æg, med en lækker flydende blomme, og et sprødt ydre. En disciplin der scorer gode point ved dommerne – hvis det er udført til perfektion.