01-03-2020

Eksperter i burgere med æg

I Los Angeles har gourmetrestauranten Eggslut og pop-up biksen Egg Tuck gjort æg til "the new hot thing".
Her får ægget lov til at spille en central rolle og med inspiration fra den amerikanske vestkyst vil makkerparret Tarik og Monty gøre (morgenmads)burgere med æg populære i Danmark. Vi ser frem til, at vores økologiske plantageæg snart lander mellem de smørristede briocheboller hos Yolkie Egg Joint på Nørrebro.

Burgere med æg

Not just another burger joint

Hvis du slår Yolkie Egg Joint op på Google, vil du måske undre dig over, at burgerbaren allerede åbner klokken 9. Men Google har helt ret. Ejeren Tarik Bouziyane og køkkenchefen Monty Øvretveit holder nemlig mere af morgenmad end af aftensmad og derfor serverer de burgere til sultne københavnere fra morgenstunden.

Ideen til at åbne en burgerbar med æg som omdrejningspunkt fik Taric under et besøg i L.A, hvor spisestedet Egg Slut's menu indeholder masser af æg, og pop-up cafeen Egg Tuck laver "eggcellent street sandwiches".

Økologiske æg i burgerbaren

Nar maven kalder på æg

Inden længe lander DANÆGs økologiske, danske plantageæg i de udsøgte burgere hos Yolkie Egg Joint. Selvom burgerbaren har størst ryk-ind søndag eftermiddag, når københavnerne har brug for et lækkert tømmermændsmåltid, så er Tarik og Monty tålmodige.

De er sikre på, at danskerne nok skal få øjnene op for, at man sagtens kan spise burgere med æg til morgenmad. Vi krydser fingre for, at de lykkes med deres spændende mission.