En gammel tradition

I år 1900 begyndte Danæg, dengang kendt som Dansk Andels Ægeksport, ugentligt at levere æg til den kongelige familie. Den daværende Kronprins Frederik 8. satte dengang stor pris på Danægs pålidelige leverancer, og som en gestus for den gode service fik Danæg tilladelse til at bruge prædikatet "Purveyors to H.R.H. the Crown Prince of Denmark," når de danske æg blev markedsført internationalt.

Leverandør siden 1906

I 1906 blev Kronprins Frederik 8. konge, og som en anerkendelse af Danægs fortsatte engagement og kvalitetsleverancer blev prædikatet opgraderet til "Kgl. Hofleverandør." Denne hædersbetegnelse blev senere fornyet i 1961 og ændret til det mere moderne "Leverandør til Det Kongelige Danske Hof."

Titlen er en historisk påskønnelse af Danægs langvarige bidrag til den kongelige husholdning og en anerkendelse af vores konstante engagement i at levere produkter af høj kvalitet.

De to prædikater

Mange kender kronesymbolet og ordene ”Kongelig Hofleverandør” eller ”Leverandør til Det Kongelige Danske Hof” fra dagligvarer, reklamer og i logoer.

Forskellen på de to betegnelser er, hvornår virksomheden fik tildelt titlen – skillelinjen er 2008, hvor den korte version ”Kongelig Hofleverandør”, blev indført. De to betegnelser kaldes prædikater.

Langvarig samhandel med kongehuset

Som Hofleverandører leverer man ikke kun til medlemmer af Kongefamilien og den kongelige husholdning. Hver eneste dag bruger alle danskere et eller flere ”kongelige” produkter fra æg, sukker og pålæg til biler, dåseåbnere og glas. 

Både firmaer og enkeltpersoner kan søge om at blive hofleverandør. Det kræver en langvarig og regelmæssig samhandel med kongehuset, og at virksomheden er veletableret, økonomisk solid, vel ledet og velrenommeret.