Hvid chokolademousse med pistaciemakroner og jordbær

Sådan gør du

Jordbærsirup

Skær jordbærrene i kvarte og mas dem let med en gaffel. Hæld sukker og citronskal over og bland grundigt. Kom i en tætsluttet beholder i køleskabet til dagen efter. Herefter sigtes siruppen fra og smages til med citronsaft.


Pistacie makroner

Kom flormelis og 20 g pistacienødder i en minihakker og hak det så fint du overhovedet kan. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør det på lav hastighed indtil du har en homogen masse. Kom i en sprøjtepose og sæt i små toppe på størrelse med en 1 krone, på et stykke bagepapir. Bages ved 150 grader varmluft i cirka 8 min., indtil de er gyldne.

Når makronerne er afkølet knuses de let med hænderne og blandes med 40 g grofthakkede pistacienødder. Fordel i 6 glas.


Hvid chokolademousse

Udblød husblassen i koldt vand. Kom 1 dl fløde, pasteuriserede æggeblommer, sukker, korn fra vaniljestangen + den tomme stang og citronskal i en gryde. Varm op til 82 grader ved lav varme under konstant omrøring.
Tag herefter gryden af varmen, og kom husblassen i. Sigt massen og hæld den over den hvide chokolade. Rør langsomt med en dejskraber indtil alt chokoladen er smeltet. Tilsæt herefter citronsaft og rør igen langsomt indtil du har en homogen masse. Pisk 2 dl fløde og cremefraiche indtil det danner bløde toppe, det skal stadig være let flydende. Vend cremefraiche blandingen i chokoladeblandingen forsigtigt med en dejskraber. Fordel moussen i de seks glas og sæt på køl i min. 4 timer eller til dagen efter.


Anretning

Skær jordbærrene i kvarte og fordel på toppen af mousserne. Kom herefter en smule jordbærsirup på. Pynt med citronmelisse, skovsyre og grofthakket pistacienødder.

Ingredienser

6 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Dessert Søde sager Bagværk
Del opskriften: