Sikkerhed og Kvalitet

Fødevaresikkerhed fra jord til bord

Implementering af internationale kvalitetsstyringssystemer, en af verdens strengeste salmonellakontroller og store krav til hygiejne har gjort DANÆG til garant for skalæg og ægprodukter af høj kvalitet med sublim fødevare- og leveringssikkerhed. 

KONCERNENS CERTIFICERINGER
Fødevaresikkerhed er DANÆG-koncernens topprioritet. Derfor er alle koncernens selskaber certificeret i henhold til ISO eller tilsvarende standarder, som sikrer sublim fødevaresikkerhed og kvaliteten af ​​processer og produkter.

FRA SKALÆG TIL ÆGPRODUKT
Der er store krav til hygiejne og sikkerhed, når friske æg skal omdannes til forarbejdede produkter. Derfor foregår processen i et nøje kontrolleret produktionsmiljø med ansatte, som er uddannede inden for levnedsmiddelhygiejne. 

SPORBARHED
DANÆG var de første til at indføre mærkning af æg i 1895, og i dag er det et EU-krav, at alle æg i EU skal mærkes med en sporbarhedskode. Koderne gør det muligt at følge det enkelte æg tilbage til producenten.


UBRUDT KØLEKÆDE
UBRUDT KØLEKÆDE

Kølekæden er et unikt dansk fænomen, der sikrer, at alle æg opbevares på køl (max 12 ºC) hele vejen fra gården til butikken. Den ubrudte kølekæde gør det muligt for DANÆG at eksportere danske æg til blandt andet Fjernøsten.

DANSKE ÆG BRANCHEKODE
De danske pakkerier, der er medlem af brancheorganisationen Danske Æg aftalte i 2016 et unikt sæt af regler og krav, der sikrer danske salmonellafrie æg af høj kvalitet, produceret med fokus på dyrevelfærd og sporbarhed gennem hele produktionskæden.

KONGELIG HOFLEVERANDØR
Allerede i 1906 blev DANÆG udnævnt som ”Leverandør til Det Kongelige Danske Hof”. Det er et prædikat, som vi er meget stolte af – og som er en vigtig del af virksomhedens historie.