Chokoladekage med marengsspøgelser

Sådan gør du

Chokoladekage

Chokolade, smør og sukker smeltes sammen ved svag varme i en gryde. Pisk æg, mel og valnødder i og kom dejen i 2 velsmurte lagkageforme. Bag ved 160 grader i ca. 40 minutter. Sluk for ovnen og fortsæt bagningen til kagen er gennembagt, ca. 10 minutter. Tjek med en kniv, at den er gennembagt. Afkøl 10 minutter inden formens kant fjernes. Afkøl helt.

Chokoladecreme

Kom alle ingredienser i en skål og pisk til du har en lækker og luftig skum.

Marengsspøgelser

Kom æggehviden i en skål og pisk til den er skummende. Herefter blandes flormelis og sukker, og hældes i. Pisk i omkring 10 minutter, eller til massen er så fast at den former toppe. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt toppe på et stykke bagepapir. Kom to chokoladeknapper på som øjne og bag 1.5 time ved 100° (ikke varmluft)

Sammensætning

På den ene af bundene smøres halvdelen af chokoladecremen på og derefter lægges den anden bund ovenpå. Toppen smøres med resten af chokoladecremen og så skal der pyntes med marengsspøgelser.

Ingredienser

8 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Bagværk Søde sager
Del opskriften: