Vi ved, at 85-95 % af CO2-belastningen sker hos vores producenter, mens kun 10 – 15% af udledningen stammer fra vores pakkeri i Christiansfeld. Det er derfor vigtigt for vores virksomhed, at vi stiller skarpt på at gøre vores forbrug og produktionsmetoder så bæredygtige som muligt. Af den grund har vi igangsat en række initiativer, som skal sikre en effektiv og bæredygtig produktion og som stiller højere krav til vores leverandører.
Hos vores økologiske ægproducent Jens Christian Hansen bliver hønernes efterladenskaber betragtet som den bedste gødning til Danmarks største, økologiske svampeproduktion Tvedemose, som Jens Christian ejer med sin kone Kirsten.
Læs hvordan de to dygtige entreprenører bruger bæredygtighed som pejlemærke i deres arbejde på landbruget.
Danmarks største grovvareselskab, DLG - der er medejer af DANÆG - har arbejdet på flere bæredygtige tiltag på foder.
DLG, vil som det første grovvareselskab i Europa klimadeklarere sine konventionelle foderblandinger efter internationale retningslinjer fra Global Feed LCA Institute (GFLI).
Alle DANÆGs æggebakker er genbrugsvarer. Vores æggebakker er nemlig lavet af brugte, krøllede aviser.
I 2019 var vi på besøg hos Hartmann i Tønder, som producerer æggebakker til mere end 40 lande. Læs med og bliv klogere på, hvordan 100 tons genbrugspapir hver dag bliver til æggebakker i alle regnbuens farver.