Flødebolle med kaffekaramel og valnødder

Sådan gør du

Karamel med kaffe og ristede valnødder

Rist valnødderne på en pande og hak dem derefter fint. Kom sukker, lys sirup og glukosesirup i en gryde og opvarm til 170 grader. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen.
Herefter tilsættes fløden lidt efter lidt, imens du rører rundt. Pas på det kan godt sprøjte lidt op ad gryden, så start med en lille smule fløde, indtil temperaturen på massen er faldet lidt. Kom herefter de resterende ingredienser i og lad den simre ved lav varme i ca. 5 min. Køl ned til stuetemperatur og tilsæt valnødderne. Kom herefter i en sprøjtepose.


Valnøddemørdej med kaffe

Kom 35 g af valnødderne i en minihakker og hak dem så fint du kan, det må meget gerne blive til en fin mel. Hak de resterende 20 g valnødder fint. Kom de resterende ingredienser i minihakkeren, sammen med de finthakkede valnødder. Kør ved lav hastighed indtil massen lige akkurat er samlet. Saml dejen med hænderne og pak ind i film. Lad dejen hvile i minimum 1 time i køleskabet. Tænd din ovn på 180 grader. Rul herefter dejen ud til en tykkelse på cirka 3 mm og udstik i runde cirkler. Har du ikke en udstikker kan et glas eller lignede sagtens bruges. Bag i cirka 11 min indtil de er let gyldne.


Kaffeskum

Kom vand og kaffebønner i en gryde og lad det koge op. Tag af varmen så snart det koger, og lad det trække i en times tid. Sigt herefter kaffebønnerne fra og kom kaffe vandet tilbage i gryden. Tilsæt glukosesirup og 140 g sukker. Kom æggehvider og 20 g sukker i en røreskål og pisk til bløde toppe. Kog kaffe sukkerlagen indtil den er 120 grader. Kom den herefter langsomt i æggehviderne, imens du pisker. Herefter skal massen piskes sej ved mellem hastighed, det tager ca. 10 min. Kom på en sprøjtepose, evt. med en stjernetyl i. * Ønsker du ikke en skum med kaffesmag; udskiftes de 95 g vand og kaffebønner, med 60 g vand.


Samling af flødebollerne

Kom en lille smule karamel på mørdejsbunden, og kom herefter marengsskummen ovenpå i en passende mængde. Her vælger du helt selv hvor store du synes de skal være og hvordan de skal se ud. Lad dem stå på køkkenbordet i mindst 1 time, så overfladen tørrer lidt, inden du overtrækker dem med chokolade.


Chokoladeovertræk

Det er en fordel at temperere chokoladen, da chokoladen vil få det ´rigtige´ knæk, og en pænere overflade. Er temperering ikke lige noget for dig, kan du sagtens bare smelte chokoladen, overtrække flødebollerne og lade dem sætte sig på køl.


Guide til chokolade temperering

Hak chokoladen fint. Smelt 480 g af chokoladen, og lad den opnå en temperatur på 55 grader. Herefter tilsættes de resterende 120 g. Nu skal den stå på køkkenbordet indtil den er faldet til 28 grader, sørg for at røre i den engang i mellem. Herefter varmer du den forsigtigt op igen til 32 grader. Din chokolade er nu tempereret og du er klar til at overtrække dine flødeboller.

Kom flødebollerne på en rist med et stykke bagepapir under. Kom chokoladen i en sprøjtepose og hæld chokoladen ud over flødebollerne. Bank let risten ned i bordet, så den overskyende chokolade løber af flødebollerne.
Her kan du eventuelt også komme fint hakkede valnødder på.
Flyt dem forsigtigt over på et stykke bagepapir og kom dem i køleskabet.
De kan holde sig op til en uge i køleskab i en tætsluttende beholder.

Ingredienser

20 stk.

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Dessert Søde sager
Del opskriften: