Boeuf bearnaise med pommes frites og salat

Sådan gør du

Boeuf

Afparer tyndstegen for sener. Krydr tyndstegen med salt og lad den trække med saltet i minimum 20 minutter. Brun oksetyndstegen af på en varm pande i olie. Kom stegen i en bradepande og sæt bradepanden i ovnen ved 160 grader indtil en kernetemperatur på 50 grader. Tag stegen ud og lad den hvile i 10 minutter. Kom smør, timian og hvidløg på en pande og varm den op. Kom tyndstegen på panden og brun den op med smør, timian og hvidløg. Lad kødet hvile et par minutter inden servering.

Pommes frites

Skræl bagekartoflerne og skær dem ud i tykke bjælker. Kom kartoflerne i en skål og dæk dem med lunken vand, lad dem stå og trække i 30 minutter. Sæt en gryde vand over at koge, kom salt i vandet og kog kartoflerne i 5 minutter. Tag kartoflerne op af vandet og læg dem på et viskestykke, så det kan suge det overskydende vand, lad kartoflerne køle ned. Kom kartoflerne i en skål og vend dem med olie og salt. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Salat med kørvelvinaigretten

Skyl hjertesalaten og skær den i grove stykker. Kom eddike, olie, sennep, honning og salt i en blender og blend til en ensartet vinaigrette. Pil løget og hak det fint. Hak kørvlen. Vend løg og kørvel i vinaigretten. Vend salaten sammen med vinaigretten.

Bearnaisesauce

Smelt smørret i en gryde. Kom æggeblommer, salt og bearnaiseessens i en anden gryde. Sæt det over varmen og pisk det til, det er cremet - først skummer det op, også bliver det cremet. Tag gryden fra varmen. Tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt, indtil der opnås en tyk og cremet konsistens. Hak estragonen og vend den i saucen. Smag til med salt, cayenne og evt. sukker.

Server boeufen med pommes frites, salat og bearnaisesauce.

Ingredienser

2 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Aftensmad
Del opskriften: