Æg-benedict tærte

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland majsmel, majsstivelse og salt. Smuldr smøret i melblandingen. Tilsæt æg og vand og ælt til en glat dej. Lad dejen hvile i køleskabet i cirka 15 minutter.
Rul eller skub dejen ud i en cirkelform: ca. 20-24 cm i diameter. Bages cirka 5-7 minutter i ovnen. Læg et lag skinke i bunden (spar halvdelen). Læg løg ovenpå og drys med ost (spar halvdelen af osten). Fordel endnu et lag skinke og drys med skiver asparges og derefter ost. Slå æggene ud i en skål, og tilsæt fløde, salt og peber. Hæld æggeblandingen i kagen. Dekorér tærten med resten af aspargesen. Sættes i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Lav hollandaisesaucen ved at smelte smør i en gryde over svag varme. Pisk æggeblommer og vand sammen i en lille gryde. Stil den lille gryde i en større gryde med kogende vand. Pisk kraftigt, indtil saucen tykner. Fjern gryden fra vandbadet, og pisk smør i lidt ad gangen. Krydre med citron og salt. Server tærten med hollandaisesauce, nogle purløg og citron.

Ingredienser

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Frokost Aftensmad Mellemmåltid Brunch
Del opskriften: