Citrontærte med marengs

Sådan gør du

Mørdej

Skrab kornene ud af vaniljestangen og riv citronskallen. Kom mel, smør, flormelis, citronskal og vaniljekorn i en skål og smuldr det godt sammen med hænderne. Kom ægget i og saml det til en sammenhængende dej. Stil dejen på køl i 30 minutter. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Pres dejen fast til kanten af tærteformen. Bag tærtebunden 15 minutter ved 180°c.

Citroncreme

Riv skallen af citronerne. Pres saft af citronerne. Rør æg, sukker, citronskal, citronsaft og fløde godt sammen.

Marengs

Pisk æggehvider og flormelis til marengs.

Samling af tærten

Kom citroncremen i den forbagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen og bag den 30-40 minutter ved 140°c. Sæt tærten på køl indtil den er helt kold. Sprøjt marengsen op i små toppe på den afkølede tærte. Sæt tærten i en 240°c varm ovn og bag indtil marengsen er gyldenbrun, det tager cirka 1-2 min.

Ingredienser

8 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: