Vaniljeis med hakket pistacie, saltet karamel og tuiles

Sådan gør du

Opvarm mælk, fløde og vanilje i en gryde under omrøring – fjern gryden fra varmen inden den koger. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Fjern vaniljestangen, og hæld æggeblandingen i en gryde og tilsæt mælkeblandingen mens du pisker. Opvarm blandingen under omrøring ved svag varme til den tykner. Afkøl cremen og kør den på en ismaskine. Hæld isen i en bøtte og sæt den på køl.

Bring sirup, piskefløde og havsalt i kog i en gryde. Lad det simre ved svag varme til det begynder at tykne. Tilsæt smør og rør saucen glat. Bland hvedemel, flormelis og salt. Tilsæt æg, smeltet smør og rør dejen godt sammen. Lad den hvile 30 min på køl. Sæt med en ske små klatter af dejen på en bradepande med bagepapir på. Smør dejen tyndt ud og bag dem ved 185 grader til de begynder at blive gyldne i kanten. Afkøl dem på en rist.

Lav kugler af isen og anret med karamelsauce og sprøde tuiles. Drys med hakkede pistacienødder samt skovsyre og server straks.

Ingredienser

2 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: