Fastelavnsboller

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader (almindelig ovn) eller 180 grader (varmluft).

I en gryde opvarmes vand, mælk, smør, sukker og salt. Lad det koge op, indtil smørret er smeltet.

Tilsæt hvedemel og rør konstant med en træske over medium varme, indtil dejen danner en klump og slipper grydens sider.

Tag gryden af varmen og lad dejen køle lidt af, cirka 5 minutter.

Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt efter hvert æg, indtil dejen er glat og ensartet.

Brug en sprøjtepose eller to skeer til at forme små kugler eller aflange stykker på en bageplade med bagepapir.

Bag vandbakelserne i den forvarmede ovn i cirka 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og hævede.

Lad vandbakelserne køle af på en bagerist.

Når de er helt afkølede, kan du skære dem over og fylde dem med ønsket fyld som pisket flødeskum, vaniljecreme eller friske bær.


Drys evt. flormelis på toppen.

Ingredienser

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager Bagværk Dessert Kage
Del opskriften: