NØRREÅENS ÆG

Falckredderen, der blev landmand

I sine tyvere var Lars Falckredder - et job, som han elskede indtil, der i starten af 1990'erne skete en masse omprioriteringer hos Falck, som fik Lars til at kigge sig om efter en ny hylde. Så da han en dag bladrede igennem Jyllandsposten fangede en annonce hans opmærksomhed. "Hønseri sælges" stod der. Som teenager havde Lars passet køer, så landbruget skræmte ham ikke. Han og hans kone Lone kunne vel altid forpagte hønseriet i nogle år. Som sagt, som gjort.

Økologiske rodfrugter til damerne

I den økologiske hønsegård har Lone og Lars plantet pil- og poppeltræer, som giver hønerne ly for rovfugle og et spændende univers at gå på opdagelse i. Her får hønerne foder med en speciel blanding af græsprotein, som giver æggeblommerne en smuk solgul æggefarve.
Lone og Lars fodrer også med de skæve og knoldede gulerødder, pastinakker og rødbeder som det økologiske gartneri Marienlyst, ikke kan sælge. Heldigvis er er hønerne ikke kræsne og de kaster sig straks over de farvestrålende rodfrugter. Hos Lars og Lone skal damerne ikke mangle noget. Foderet hos Nørreårens Æg er desuden helt fri fra soja.