Æggeskyer

Sådan gør du

Start med at dele de hele æg i henholdsvis æggehvide og æggeblomme. Æggehviderne kommes i en skål, mens æggeblommen blot bliver tilbage i æggeskallen. Stil den sikkert, så den ikke vælter inden du skal bruge den.

Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.

Æggehviderne krydres med lidt salt og peber, hvorefter de piskes helt luftige. Du skal kunne lave tricket med at vende skålen med de piskede æggehvider på hovedet – uden at æggehviderne falder ud.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Fordel nu de piskede æggehvider i fire lige store stakke, som du med en ske former til fire skyer. I midten af hvert skyæg laves en lille fordybning, så der er plads til æggeblommen.

Bag nu æggehviderne midt i ovnen i cirka otte minutter.

Tag dem ud og hæld nu forsigtigt en æggeblomme i fordybningen i hvert af dine æggeskyer.

Sæt derefter dine æggeskyer tilbage i ovnen, hvor de nu skal have cirka fem minutter mere. Afhængig af hvor meget du ønsker æggeblommer tilberedt.

Servering: De færdige æggeskyer skal serveres straks. Æggeskyer falder nemlig hurtigt lidt sammen, så skynd dig at sætte dem på bordet. Kan evt. serveres med toast.

Ingredienser

2 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Brunch Morgenmad
Del opskriften: