Islagkage med chokolade og orange

Sådan gør du

Beklæd bunden af en springform (26 cm) med bagepapir, og sæt ringen fast så papiret holdes på plads. Smør formen godt. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler med appelsinskal, bagepulver og vaniljekorn og vend forsigtigt i æggehviderne. Fordel dejen i formen. Bag bunden i en 180° i 20 minutter. Afkøl bunden helt, tag den ud af formen, rengør formen og læg bunden tilbage i den rene form. Hak chokoladen helt fint, og smelt den over et vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel i chokoladeblandingen. Vend denne blanding forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet. Fordel blandingen over bunden i formen, kom husholdningsfilm over isen og stil den i fryseren i mindst 6 timer og gerne natten over.

Pynt isen med tyndt skårne appelsinskiver og lidt blåbær.

Ingredienser

8 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: