Hvid chokolademousse

Sådan gør du

Hvid chokolademousse

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Kom husblassen i koldt vand. Pisk fløden til flødeskum. Smelt husblassen i en gryde - enten med lidt spiritus eller appelsinsaft. Vend den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer. Pisk den smeltede husblas ud i chokoladen. Vend flødeskummet i chokoladen. Stil moussen på køl i minimum 3 timer.

Kakaokiks

Tag smørret ud fra køl, så det kan få stuetemperatur. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftig. Pisk ægget i. Bland mel, kakao, bagepulver og salt sammen og kom det i det piskede smør. Rør det sammen til en sammenhængende dej. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse i mellem 2 stykker bagepapir. Stik dejen ud med en udstikker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kakaokiksene ved 175 grader 10-12 minutter.

Bagte rabarber

Rens rabarberne og skær dem ud i stykker på 3-4 cm.Kom dem i et ovnfast fad og vend dem med sukker og kartoffelmel. Bages ved 130 grader i 30 minutter.

Rabarbergranité

Ordn rabarberne, snit dem i tynde skiver og kom dem i en skål eller plastikbøtte. Kog vand og sukker op. Hæld den varme sukkerlage over rabarberne. Stil rabarberne på køl til næste dag. Dræn lagen fra og kom den i en bradepande eller en plastikbøtte og stil det i fryseren til det er helt frossent. Skrab i den frosne rabarbermasse med en gaffel, så det kommer til at ligne sne.

Severing

Server graniteen med det samme. Kom lakridsroden i en krydderikværn og blend til et fint pulver. Knus kakaokiksene. Anret hvid chokolademousse på en tallerken sammen med de bagte rabarber og de knuste kakaokiks og pynt af med citronmelisse. Drys lakridsrodspulveret over retten. Anret rabarbergraniteen på tallerkenen lige inden servering.

Ingredienser

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
Kategorier: Søde sager
Del opskriften: