Hjemmelavet is

Citron sorbet

Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 24 timer

Sådan gør du:

Pisk eller blend alle ingredienser godt sammen.

Hæld massen i is beholderen.

Sæt den i fryseren i mindst 24 timer.

 

Efter mindst 24 timer

Tag beholder ud af fryser og lad den stå på køkkenbordet i 10 minutter.

Sæt beholderen i ismaskinen og vælg dit isprogram.

Er den grynet når den er færdig, kører du 'respin'.

 

Skal du have ekstras i, fx hakket chokolade, laver du et hul på ca. 4 cm i midten med en ske. Put 30 -40gr hakket chokolade, nødder eller noget andet du gerne vil have, derned og tryk på 'extra'.

Isen er nu klar til at spise.

 

Ingredienser


Til 4 personer.

100gr. Sukker

1.5 stk. past. æggehvide

1 spsk. sirup

210ml. vand 60-70°C

100 ml. citronsaft

Mere inspiration til sommeren

Koldskålsis
Pistacieis
Hindbæris
Hyldeblomst sorbet