FLERE MILLIONER ÆG FÅR NYT STEMPEL

For at løfte danske æg op i verdensklasse besluttede pakkerierne i brancheorganisationen ’Danske Æg’ i 2016 at vedtage et unikt sæt af regler og skærpede krav til ægproduktionen. I år har arbejdet ført til en ny certificering, så de godkendte pakkerier fremover kan stemple æg, der lever op til kravene.

Indtil nu har den nysgerrige forbruger kunnet aflæse et ægs oprindelse via koden på æggets skal, hvor ’DK’ har indikeret, at ægget er lagt af en dansk høne. Fremover vil pakkerierne Danæg, DAVA Foods og Valø stemple deres æg med et mærke, som forestiller et dansk flag. Derudover bliver mærket trykt på alle æggebakker fra Danske Ægs medlemmer.

Den nye certificering er forbrugernes garanti for, at de indkøbte æg er af dansk oprindelse, samt at producenterne lever op til høje standarder for fødevaresikkerhed, sundhed og dyrevelfærd, som rækker udover de fastlagte regler i EU. Eksempelvis har hvert led i produktionskæden specifikke krav, som medlemmerne skal opfylde og som kontrolleres ved audit hvert år.

88% af danske forbrugere foretrækker danske æg

I 2017 foretog Landbrug & Fødevarer en rundspørge blandt 508 danskere vedrørende deres holdning til ægs oprindelse. Undersøgelsen viste, at 88% af de adspurgte foretrækker danske æg. Dette skyldes blandt andet, at 78% mener, at danske æg har den bedste fødevaresikkerhed og 67% mener, at Danmark har den bedste dyrevelfærd. Læs mere om studiet på Landbrug og Fødevarers hjemmeside.

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.