Hjemmelavet guf

Dessert, Personer: 12, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Kom vand og sukker i en tykbundet gryde.

Bring blandingen i kog og lad den småkoge i 2-3 minutter.

Tag gryden af kogepladen og lad siruppen afkøle i ca. 10 minutter eller til den er fingervarm. Du kan med fordel fylde 5 cm. koldt vand i din køkkenvask, og så sætte gryden ned i vasken, da det vil fremme nedkølingsprocessen.

Pisk æggehviderne kraftigt i en køkkenmaskine eller med en håndmixer til de er godt stive.

Tilsæt den afkølede sirup til æggehviderne, og pisk blandingen godt i 6-8 minutter. Guffen er klar når den er lækker cremet og luftig.

Blend jordbærmarmeladen med en håndmixer og tilsæt derefter i blandingen. Rør godt og voila guffen er klar.

Ingredienser

100 g. æggehvider

250 g. sukker

1 dl. vand

4-5 spsk. jordbærmarmelade, kan byttes ud med andet fx vaniljesukker

Brug for mere inspiration

danaeg_konditorlandsholdet_mocca_fragilite_b.jpg

Mocca fragilite m/hasselnødder

1_Opskrift_Hindbærtærte_Bredformat.jpg

Hindbærtærte med rød marengs

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.