Æggeskyer

Grønt og sundt, Morgenmad, Personer: 4, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Start med at dele de hele æg i henholdsvis æggehvide og æggeblomme. Æggehviderne kommes i en skål, mens æggeblommen blot bliver tilbage i æggeskallen. Stil den sikkert, så den ikke vælter inden du skal bruge den.

Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.

Æggehviderne krydres med lidt salt og peber, hvorefter de piskes helt luftige. Du skal kunne lave tricket med at vende skålen med de piskede æggehvider på hovedet – uden at æggehviderne falder ud.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Fordel nu de piskede æggehvider i fire lige store stakke, som du med en ske former til fire skyer. I midten af hvert skyæg laves en lille fordybning, så der er plads til æggeblommen.

Bag nu æggehviderne midt i ovnen i cirka otte minutter.

Tag dem ud og hæld nu forsigtigt en æggeblomme i fordybningen i hvert af dine æggeskyer.

Sæt derefter dine æggeskyer tilbage i ovnen, hvor de nu skal have cirka fem minutter mere. Afhængig af hvor meget du ønsker æggeblommer tilberedt.

Servering: De færdige æggeskyer skal serveres straks. Æggeskyer falder nemlig hurtigt lidt sammen, så skynd dig at sætte dem på bordet. Kan evt. serveres med toast.

Ingredienser

4 solblomme æg

Salt og friskkværnet peber

Brøndkarse

Brug for mere inspiration

fitfood_danaeg_nr12_aeggeruller.jpg

Grønne æggehvide - wraps m asparges og rejer

retter_cmyk_JPG.jpg

Småt men godt med æg

fitliving_danaeg_foto06_lun_salat_bagte_groensager.jpg

Lun salat af bagte grønsager med spejlet æg

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.