Sikkerhed og Kvalitet

Fødevaresikkerhed fra jord til bord

Implementering af internationale kvalitetsstyringssystemer, en af verdens strengeste salmonellakontroller og store krav til hygiejne har gjort DANÆG til garant for skalæg og ægprodukter af høj kvalitet med sublim fødevare- og leveringssikkerhed. 

KONCERNENS CERTIFICERINGER

Fødevaresikkerhed er DANÆG-koncernens topprioritet. Derfor er alle koncernens selskaber certificeret i henhold til ISO eller tilsvarende standarder, som sikrer sublim fødevaresikkerhed og kvaliteten af ​​processer og produkter.

NULTOLERANCE OVERFOR SALMONELLA

En af verdens strengeste salmonellakontroller har gjort, at danske æg i dag stort set fri for salmonella. Forekomsten af salmonella er så lav, at Danmark siden 2012 har haft salmonella særstatus i EU.

FRA SKALÆG TIL ÆGPRODUKT

Der er store krav til hygiejne og sikkerhed, når friske æg skal omdannes til forarbejdede produkter. Derfor foregår processen i et nøje kontrolleret produktionsmiljø med ansatte, som er uddannede inden for levnedsmiddelhygiejne. 

SPORBARHED

DANÆG var de første til at indføre mærkning af æg i 1895, og i dag er det et EU-krav, at alle æg i EU skal mærkes med en sporbarhedskode. Koderne gør det muligt at følge det enkelte æg tilbage til producenten.

UBRUDT KØLEKÆDE
UBRUDT KØLEKÆDE

Kølekæden er et unikt dansk fænomen, der sikrer, at alle æg opbevares på køl (max 12 ºC) hele vejen fra gården til butikken. Den ubrudte kølekæde gør det muligt for DANÆG at eksportere danske æg til blandt andet Fjernøsten.

DANSKE ÆG BRANCHEKODE

De danske pakkerier, der er medlem af brancheorganisationen Danske Æg aftalte i 2016 et unikt sæt af regler og krav, der sikrer danske salmonellafrie æg af høj kvalitet, produceret med fokus på dyrevelfærd og sporbarhed gennem hele produktionskæden.

KONGELIG HOFLEVERANDØR

Allerede i 1906 blev DANÆG udnævnt som ”Leverandør til Det Kongelige Danske Hof”. Det er et prædikat, som vi er meget stolte af – og som er en vigtig del af virksomhedens historie.