30-10-2018

I Aarhus tryller de med andeæg

I 2018 indgik DANÆG et samarbejde med ægproducenten Stonegate i England om distribution af specialæg i Skandinavien, og der gik ikke længe før Michelinrestauranten Gastromé i Aarhus lod det lækre andeæg indgå i hovedrollen på en af deres fantastiske retter.

GASTROMÉ I AARHUS

Moderne og intimt

Bag restaurant Gastromé står to aarhusianske kokke, Søren Jakobsen og William Jørgensen. Begge er udlærte kokke i henholdsvis 1998 og 1997 og mødtes under netop denne uddannelse i midt halvfemserne. Efter at have ejet restaurant på landet sammen i 11 år besluttede de sig for at koble den landlige idyl på et mere moderne og intimt sted i byen. Drømmen var at flytte de landlige rammer, kvalitet og fordybelse ind til Aarhus hvor de begge var opvokset.

Resultatet blev Gastromé, der åbnede i August 2014 og allerede i februar 2015 blev belønnet med 1 Michelinstjerne. Men drømmen er ikke slut.

Råvarer i fokus

Gastromé er en intim restaurant beliggende i hjertet af Aarhus. Restauranten er placeret i en af AarhuS' ældste gader og netop Rosensgade i det gamle Latinerkvarter er nøje udvalgt. Her møder den gamle bydel den nye.

Filosofien bag Gastromé kommer fra William og Sørens personlige ønske om en restaurant hvor klassisk håndværk møder innovation, men aldrig går på kompromis med kvaliteten af den enkelte råvare. Der ligger en kærlighed til det klassiske køkken kombineret med lyst og begær til at udforske og udfordre.

Helhedoplevelsen

Andeæg med sauce

Hos Gastromé er helhedsoplevelsen i fokus. Holdet arbejder tæt sammen om alt fra menu og vine til interiør, hvor alt skal spille sammen for at kunne levere den bedst mulige oplevelse for restaurantens gæster.

Gastromé udskifter løbende menuen i forhold til årstider og lokale råvarer, og i foråret 2018 havde Gastromé andeæg på menuen.