ET HØNSEÆG ER ET HØNSEÆG
OG SÅ ALLIGEVEL…

Forskellen fra det ene æg til det andet ligger i de forhold hønerne lever under – og i den føde, de får. Danæg giver dig mulighed for at vælge den type æg, du synes bedst om: Biodynamisk, øko, friland, skrabe eller bur. Om æggene er hvide eller brune, det afhænger af racen – og farven på skallen har ingen indflydelse på smag eller sundhed. Vil du vide mere om forskellen, så læs mere her

VÆLG DET ÆG, DER PASSER DIG BEDST

MØD EN ØKOLOGISK LANDMAND

Økologisk landmand

ÆGGEFACTS

500x500-ikon-5.jpg

Der kan forekommen små brunlige pletter inde i ægget. De er proteinpletter, som er helt ufarlige.

500x500-ikon-3.jpg

Æggeblommens gule farve stammer fra de to rødgule plantestoffarver – karotenoider og xanthopyller – der findes i grøntsager og frugter. Derfor har hønerens foder indflydelse på blommens farve.

500x500-ikon-2.jpg

Æggehviden dannes omkring blommen. Det foregår i æggelederen. Æggehviden består af fire lag, der forsegles med en indre og en ydre hinde.

500x500-ikon-2.jpg

Der er ingen haner i de ”professionelle” hønsegårde, derfor er Danæg ikke befrugtede. De kan altså ikke blive til kyllinger.

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.