FRA HØNE TIL BORD

Hver dag bliver æggene indsamlet fra hønsehusene af gårdens medarbejdere. De pakker æggene på bakker og sætter dem i et godkendt kølerum (max 12 ºC). Her opbevares æggene sikkert og forsvarligt indtil de bliver afhentet af Danæg, der som minimum besøger gården to gange om ugen.

Før Danægs chauffør henter æggene i gårdens kølerum, skal han klæde sig på med renvasket kittel, kasket og desinficeret fodtøj.

KØLEKÆDEN

Kølekæden er et unikt dansk fænomen, som sikrer, at alle æg opbevares ved højst 12 ºC hele vejen fra gård til butik. Afhentningen af æg sker med Danægs termolastbiler. Det sker for at sikre kvaliteten og for ikke at bryde ”kølekæden” under transporten til Danægs ægpakkeri.

SORTERING OG PAKNING

På pakkeriet sorteres meget snavsede eller revnede æg fra for at sikre perfekte æg til forbrugerne. Sorteringen sker på højteknologiske anlæg. Æggene bliver også gennemlystfor at tjekke for indvendige fejl.

En lille mikrofon og små slag på æggene afgør, om ægget er revnet. Er ægget knækket, så sorteres det fra. 

Æggene vejes og sorteres i fire forskellige vægtklasser: 

Danaeg_Aegstoerrelser_SMALL_500x500px.jpg

Under 53 g

Danaeg_Aegstoerrelser_MEDIUM_500x500px.jpg

53 g og derover, men under 63 g

Danaeg_Aegstoerrelser_LARGE_500x500px.jpg

63 g og derover, men under 73 g

Danaeg_Aegstoerrelser_XLARGE_500x500px.jpg

73 g og derover

SPORBARHEDSKODER

Tjek din kode her

ÆGGEFACTS

500x500-ikon-2.jpg

Et frisk æg kan kendes på, at det har en høj buet blomme – og hviden er delt i to lag, en tyk tæt omkring blommen og en tynd, der ligger yderst.

500x500-ikon-1.jpg

Det tager hønen omkring 14 timer at danne æggeskallen, som i virkeligheden består af flere lag. Det er kun det yderste lag, der er hvidt eller brunt.

500x500-ikon-5.jpg

Har dit æg en hvid ”klat” (streng). Det er den ”kalazastreng”, der holder blommen på plads.

500x500-ikon-3.jpg

Et frisk æg kan være svært at pille, når det er kogt. Det skyldes sandsynligvis, at et nylagt æg har en lavere pH-værdi, som påvirker skalhinderne.

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.