SIKKERHED OG KVALITET

Danmark har verdens skrappeste kontrolprogram, hvor de æglæggende høner tjekkes for salmonella mange gange i deres levetid. Derudover har Danæg indført en omfattende egenkontrol for at sikre kvalitet og sikkerhed hele vejen fra hønsegård til butik.

På pakkeriet frasorteres alle æg med urenheder og revner, og alle æg gennemlyses og tjekkes for indvendige fejl. Efter sortering bliver æggene pakket og sat til salg i butikkerne.

KØLEKÆDEN HOLDER KVALITETEN HØJ

På gårdene opbevares de indsamlede æg i kølerum, vi kommer på hver gård mindst to gange om ugen for at sikre friske æg. Vi afhenter æggene i termobiler, og fortsætter det vi kalder ”kølekæden” i pakkeriet og på lageret. Det betyder, at alle æg konstant er kølet ned til maks. 12 ºC. Det er med til at sikre dig en høj kvalitet.

KODER PÅ ÆGGENE GIVER EKSTRA SIKKERHED 

Alle Danæg er stemplet med en kode, der bl.a. viser æggets type og hvilken gård, det stammer fra. Det betyder, at vi hurtigt kan spore ægget og kontakte gårdmanden, hvis der skulle være problemer. Hos Danæg indførte vi sporbarhedskoderne for mere end 100 år siden – som de første i verden. I dag er det et lovkrav i hele EU.

MED KODER PÅ ÆGGENE GIVER VI DIG MULIGHED FOR AT SE, HVOR ÆGGEENE KOMMER FRA

Tjek din kode

Hos Danæg indførte vi sporbarhedskoderne for mere end 100 år siden

–som de første i verden.

I dag er det et lovkrav i hele EU.

DANÆG OPFYLDER STANDARDER FOR: FSSC 22000, INTERNATIONAL FOOD STANDARD (I.F.S.), KONTROLLIERTE ALTERNATIVE TIERHALTUNG (K.A.T.)

Certificeringer

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.