Vaniljekranse

Jul, Påske, Kage, Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Skrab forsigtigt kornene ud af vanillestangen og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker. Tilsæt lidt mere sukker og rør kornene jævnt ud. Bliv ved, til du har hældt alt sukkeret i (på den måde undgår du, at kornene klumper sig sammen i dejen).

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan. Rør/ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.

Kom bagepapir på en bageplade. Kør dejen igennem kødhakkerens stjerneform. Form små vanillekranse på bagepapiret.

Bag vanillekransene ved 190º i ca. 7 min. indtil de er lysebrune.

Ingredienser

300 g sukker

1 vanillestang

300 g smør

400 g mel

2 æggeblommer (1 bægre)

50 g finthakkede mandler eller mandelmel

Har du brug for mere inspiration

Citrontærte med marengs.jpg

Citrontærte m. marengs

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage m. chokolade og orange

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.