Vaniljeis med pistacie, saltet karamel og tuiles

Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Opvarm mælk, fløde og vanilje i en gryde under omrøring – fjern gryden fra varmen inden den koger. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Fjern vaniljestangen, og hæld æggeblandingen i en gryde og tilsæt mælkeblandingen mens du pisker. Opvarm blandingen under omrøring ved svag varme til den tykner. Afkøl cremen og kør den på en ismaskine. Hæld isen i en bøtte og sæt den på køl.

Bring sirup, piskefløde og havsalt i kog i en gryde. Lad det simre ved svag varme til det begynder at tykne. Tilsæt smør og rør saucen glat. Bland hvedemel, flormelis og salt. Tilsæt æg, smeltet smør og rør dejen godt sammen. Lad den hvile 30 min på køl. Sæt med en ske små klatter af dejen på en bradepande med bagepapir på. Smør dejen tyndt ud og bag dem ved 185 grader til de begynder at blive gyldne i kanten. Afkøl dem på en rist.

Lav kugler af isen og anret med karamelsauce og sprøde tuiles. Drys med hakkede pistacienødder samt skovsyre og server straks.

Ingredienser

2,5 dl sødmælk

2,5 dl piskefløde

1 flækket vaniljestang

6 æggeblommer

150 g sukker

Karamelsauce:

1 dl lys sirup

1 dl piskefløde

¼ tsk havsalt

25 g smør

Tuiles:

100 g hvedemel

100 g flormelis

¼ tsk salt

1 helt æg

50 g smeltet smør

Tilbehør: Hakkede pistacienødder og rød skovsyre.

Brug for mere inspiration

1_Opskrift_Blåbærmuffin_Højformat.jpg

Muffins med blåbær og birkes

1_Opskrift_Hindbærtærte_Deltkage_Højformat.jpg

Hindbærtærte med rød marengs

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

7R9A5505.jpg

Kys med lakrids

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.