Tournedos med porrepandekager

Jul, Grønt og sundt, Nem hverdagsmad, Frokost, Hovedret, Personer: 6, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Kog skalotteløg, chili, limesaft, balsamico og vand ind til et par spiseskefulde. Tilføj kødfond, og kog igennem. Fjern fra varmen, og pisk lidt efter lidt det bløde smør i.

Skræl mangofrugten, og skær frugtkødet fra den flade sten. Blend og pisk i saucen. Stil til side. Varm igennem under piskning uden at koge lige før servering.

Brun tournedos’erne i fedtstof 4 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Læg dem tildækket på en tallerken 10 minutter. Kom skyen i saucen. Fjern spækket.

Porrepandekager: Damp porrer i smør under låg i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber. Afkøl. Bland mel, æg, mælk, salt og peber til pandekagedej. Tilsæt porrer.

Bag pandekagerne i let brunet smør på en teflonpande. De kan bages i god tid og varmes i ovnen ved 150 grader før servering.

Ingredienser

6 oksetournedos à 125 g

salt, peber, smør til bruning

Sauce:

2 finthakkede skalotteløg

1 fintsnittet rød chili

4 spsk limesaft

4 spsk hvid balsamico

3 spsk vand

3 dl god kødfond evt. på terning

150 g blødt smør

1 moden mangofrugt

Porrepandekager:

250 g rensede, fint hakkede porrer

30 g smør + smør til bagning

salt og peber

125 g mel

2 æg

ca. 3 dl sødmælk

Brug for mere inspiration

Thaiomelet_cmyk_jpg.jpg

Thai omelet m. mango og chili

7R9A1256.jpg

Lunefulde æg m. salat og skagenskinke

Boeuf Bearnaise.jpg

Boeuf bearnaise m. pommes frites og salat

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.