Svesketærte

Jul, Dessert, Personer: 6, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Hak mel og smør sammen, og saml dejen med sukker, æg og lidt vand. Lad den hvile koldt ½ time.

Udrul dejen til en rund cirkel, og læg i en tærteform på 22 cm i diameter. Tryk en bane alufolie langs kanten, så den ikke falder ned under bagningen. Forbag ved 225 grader i 15 minutter. Skru temperaturen ned til 200 grader.

Drys mandler på bunden. Halver sveskerne, og fordel dem herpå. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt creme fraiche og mælk. Hæld det over sveskerne. Bag tærten færdig nederst i ovnen ved 200 i ca. 25 minutter.

Ingredienser

200 g mel

100 g smør

2 spsk sukker

1 æg

1-2 spsk koldt vand.

Fyld:

250 g bløde, udstenede svesker (udblødt i 3 spsk vin eller vand)

35 g mandelsplitter

3 store æg

1 dl sukker

korn fra en stang vanilje

2 dl creme fraiche 18 %

1 dl mælk

Brug for mere inspiration

7R9A1256.jpg

Lunefulde æg med salat og skagenskinke

Thaiomelet_cmyk_jpg.jpg

Thai omelet med mango og chili

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.