Opskrifter fra Danæg

Svampetærte m. karamelliserede løg

Grønt og sundt, Frokost, Hovedret, Mellemmåltid, Personer: 3, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel – kom melet i en skål. Rør æg, smør og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den samler sig og har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformen med hænderne. Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande og steg løgene til de falder sammen. Tilsæt honning og æblecidereddike og steg videre i 8 minutter til løgene karamelliserer.

Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker – svits dem på en varm pande i smør sammen med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne – krydr med salt og peber. Pisk æggene sammen med hytteost og evt. en smule salt og peber. Fordel løg, svampe og æggeblanding i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller til fyldet har sat sig og tærten er sprød og gylden.

Server gerne en grøn, frisk salat sammen med tærten.

Ingredienser

Tærtebund:

200 g havregryn

1 æg

100 g. smør

Et nip salt

Løg:

2 rødløg

1 spsk smør, til stegning

1 spsk. honning

1 spsk. æblecidereddike

Andet fyld:

250 g svampe, fx champignoner, østershatte, kantareller

1 spsk smør, til stegning

1 stilk rosmarin

Salt og peber

2 æg

150 g. hytteost

Brug for mere inspiration

Svesketærte.jpg

Svesketærte

Marineret sild m. forårsløg og radiser.jpg

Marineret sild med forårsløg og radiser

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.