Sprøde vandbakkelser med solbær og flødeskum

Kage, Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Sprød top: Kom mel, sukker og smør i en skål og ælt det sammen til en sammenhængende dej.

Rul dejen ud i mellem 2 stykker bagepapir. Stik dejen ud med en udstikker med en diameter på 6-7 cm i diameter.

Opbevar de udstukne dejskiver på køl, indtil de skal bruges.

Vandbakkelse: Kom mælk, smør, salt og sukker i en gryde og sæt den på blusset.

Tilsæt mel under konstant omrøring, når den koger og smørret er smeltet.

Bag melbollen godt af - den skal slippe grydens kanter.

Tag gryden fra varmen og tilsæt æggene et ad gangen under konstant omrøring.

Sprøjt vandbakkelsesdejen ud på bageplader beklædt med bagepapir i den ønskede størrelse.

Kom de udstukne dejstykker ovenpå vandbakkelserne. Bag vandbakkelserne ved 200 grader i 25 -30 minutter.

Pisk fløden til flødeskum.

Skær toppen af vandbakkelsen.

Kom marmelade og flødeskum i vandbakkelsen og læg toppen på.

Ingredienser

Sprød top:

65 g mel

65 g sukker

55 g smør

Vandbakkelse:

45 g smør

130 g mælk

90 g mel

5 g sukker

2 g salt

3 stk. æg

2 dl. fløde

250 g solbærmarmelade

Brug for mere inspiration 

SarahBernhardt lille.jpg

Sarah Bernhardt

kokosmakroner-01.tif

Kokosmakroner

Armeridere.jpg

Arme riddere med varm blåbærsauce

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.