Spinattærte med røget andebryst

Jul, Påske, Grønt og sundt, Frokost, Hovedret, Mellemmåltid, Personer: 4, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Hak mel og smør sammen med en kniv, og findel det med fingrene. Saml dejen med æg og vand. Læg den i køleskabet en halv times tid, før den udrulles og kommes i en tærteform på 22 cm i diameter. Pres en strimmel alufolie langs kanten, så den ikke skrider ned under bagning. Forbag dejen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Til fyldet vrides væden af spinaten, og den hakkes groft med en kniv på et bræt. Sauter løg og champignoner i smør på panden. Tilsæt spinat, soltørrede tomater, salt og peber, og rør rundt. Fordel blandingen på den forbagte tærtebund. Skær andebrystet i tynde skiver, og læg dem på fyldet. Gem 4-6 skiver.

Pisk æggeblanding sammen, og hæld den over fyldet. Læg resten af andeskiverne på. Bag tærten på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til æggemassen er stiv og gyldenbrun.

Ingredienser

Mørdej:

200 g mel

100 g smør

1 æg

1-2 spsk koldt vand

Fyld:

1 lille røget andebryst, ca. 200 g eller røget svinemørbrad

500 g blancheret spinat eller 250 g frossen i hele blade

1 stort pillet hakket løg

250 g champignoner i skiver

25 g smør

75 g soltørrede tomater i tern

salt, peber

Æggeblanding:

2 ½ dl kaffefløde eller mælk

3 store æg

3 spsk reven parmesanost

salt, peber, reven muskatnød

Brug for mere inspiration

Glaseret hamburgerryg.jpg

Glaseret hamburgerryg

Røræg med bacon, purløg og stegte tomater.jpg

Røræg m. bacon, purløg og stegte tomater

Thaiomelet_cmyk_jpg.jpg

Thai omelet m. mango og chili

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.