Spejlæg med løg, kartoffelchips og mælkebøtter

Grønt og sundt, Forret, Morgenmad, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Syltede løg Halver perleløgene og pil det yderste lag af. Kog de halve perleløg i et minut i lidt saltet vand og dryp dem godt af. Kog derefter cidereddike og honning op og hæld lagen over de kogte perleløg.

Bløde løg Pil og snit de fire løg i tynde strimler. Brun smørret i en gryde og tilsæt de snittede løg. Lad det hele stege ved svag varme, til løgene er gyldne og bløde. Smag til med salt.

Kartoffelchips Skær tynde skiver af de forskellige slags kartofler. Det er superlækkert og ser blæret ud med de tre slags kartofler, men har du kun én slags, er det stadig dejlig mad.

Kartoflerne skæres nemmest helt tynde med et mandolinjern. Hvis du ikke har sådan et, så brug en skarp kniv og hold tungen lige i munden.

Når kartoflerne er skivede, koger du en liter rigeligt saltet vand op og hælder kartoflerne i. Lad kartoffelskiverne trække i vandet i fem minutter og dryp dem så godt af på et klæde. Derefter varmer du olien op til 150 grader. Prøv at stikke en tændstik ned i. Hvis olien bruser op omkring den, er den klar. Friter chipsene gyldne i olien.

Servering: Pluk og vask urterne og stil dem til side.

I sidste øjeblik steges fire spejlæg i lidt smør.

Lav en bund af de bløde løg og anret spejlæg ovenpå. Drys med vinterportulak, mælkebøtteblade, syltede løg og chips.

Ingredienser

200 g perleløg

2 spsk honning

3 dl cidereddike

2 blå kartofler

2 aspargeskartofler

2 rosenveltkartofler

Salt

5 dl vindruekerneolie til friture

4 løg

25 g smør

4 økologiske æg

Lidt spæde mælkebøtteblade

1 håndfuld Vinterportulak

Brug for mere inspiration

DSC07946.JPG

Blødkogte æg

Croque Madame lille.jpg

Croque Madame

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.