Smilende æg med lakserogn

Jul, Påske, Forret, Frokost, Personer: 6, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Bland rugbrød med olivenolie, hvidløg og salt. Rist på panden.

Kom æggene i kogende vand, og kog 7 minutter. Spul dem straks i koldt vand. Afkøl og pil.

Lige før servering smeltes smørret i en lille gryde. Kom æggene i, og varm dem forsigtigt op, uden at smørret bruner. Tilsæt krydderurter og citronsaft. Fordel dem i små skåle eller dybe tallerkener. Læg en skefuld lakserogn, en citronbåd, dildkvist og ristede rugbrødsterninger ved.

Ingredienser

4 skiver rugbrød i bitte små terninger

4 spsk olivenolie

1 fed presset hvidløg

1 tsk salt

6 store æg

60 g smør

2 dl blandede krydderurter (f.eks. persille, kørvel, dild)

1 spsk citronsaft

6 store spiseskefulde lakse- eller ørredrogn

6 tynde citronbåde

6 kviste dild

Brug for mere inspiration

Laks m. hvidløgsost og gedeost.jpg

Laks m. hvidløgsost eller gedeost

Hønsesalat a la Waldorf.jpg

Hønsesalat a la Waldorf

Croque Madame lille.jpg

Croque Madame

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.