Småt men godt med æg

Grønt og sundt, Nem hverdagsmad, Forret, Frokost, Hovedret, Personer: 2, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Aubergine-toast med spejlæg

Smør ristet brød med et tykt lag hakkede tomater. Krydr med salt, peber og knust hvidløg. Kom smuldret fetaost på. Dæk med skiver af oliesauterede auberginer. Lav et eller to spejlæg og læg på. Pynt med brøndkarse.

Fire kokotter med æg:

Kokotte med rejer i røræg

Lav røræg af 8 æg, 1 dl mælk og 150 g hakkede rejer, ½ tsk chili-limekrydderi, salt og peber. Fordel straks den bløde røræg i 4 kokotter. Top med 100 g rejer blandet med fintsnittet purløg. Drys med lidt rosa peber og læg en citronbåd ved hver.

Kokotte med tomat, forårsløg og æg

Damp 2 snittede forårsløg, 1 fed hakket hvidløg og 1 håndfuld basilikumblade i olie uden at brune. Tilsæt 1 ds hakkede tomater, hold lidt af væden tilbage. Kog 10 minutter. Tilsæt 1 dl reven parmesan og fordel i 4 kokotter. Lav en fordybning i hver portion og slå forsigtigt et æg ud heri. Stil formene i ovnen ved 180 grader til æggehviden er stivnet 10 – 15 minutter.

Kokotte med courgette, champignon og æg

Sauter 1 courgette i mindre stykker med 125 g champignoner i skiver i olie. Krydr med karry, salt og peber. Fordel i 4 kokotter. Lav en fordybning i hver portion og slå forsigtigt et æg ud heri. Stil formene i ovnen ved 180 grader til æggehviden er stivnet 10 – 15 minutter.

Kokotte med rød peber, ramsløg, skinke og æg

Sauter 1 rød peberfrugt i tern og 1 hakket rødløg i olie med lidt ramsløg. Tilsæt 1½ dl tørrede tranebær og 150 g røget skinke i tern. Krydr med paprika, salt og peber. Fordel i 4 kokotter. Lav en fordybning i hver portion og slå forsigtigt et æg ud heri. Stil formene i ovnen ved 180 grader til æggehviden er stivnet 10 – 15 minutter.

Ingredienser

Se specefikation under opskrifterne til venstre

Brug for mere inspiration

7R9A1312.jpg

Hø-røgede æg

7R9A5462.jpg

Omelet med ost og pesto

7R9A1261.jpg

Soldater (blødkogt æg med brødstiks)

7R9A5505.jpg

Kys med lakrids

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.