Skovmærkecreme med limemarengs

Dessert, Personer: 8, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Skovmærkecreme:

Kog mælk, fløde og skovmærke op. Lad det trække I 10 min og blend det nu så godt ud du kan I din blender og sigt det. Sæt husblas I blød og få mælken op at koge igen. Pisk æggeblommer og sukker sammen og hæld den kogende væske over under omrøring.

Kom massen tilbage I gryden og rør frem og tilbage I bunden, ind til massen får en temp. på 82 grader og er blevet legeret. Kom til sidst husblas I og sigt det. Fordel I skåle og lad det sætte sig på køl.

Lime-marengs:

Pisk sukker og æggehvider stabile og smag til med limesaften Smøres ud I tynde plader og limeskal rives fint ovenpå. Tørres I ovnen på 40-50 grader til det er tørt.

Anretning: Skovmærkecremen, kommes i en skål og Marengspladerne knækkes og kommes i som pynt.

Ingredienser

Skovmærkecreme:

800 ml piskefløde

300 ml sødmælk

280 g pasteuriserede æggeblommer

100 g sukker

5 g husblas

20 g skovmærke

Lime-marengs:

200 g sukker

100 g pasteuriserede æggehvider

80 ml limesaft

limeskal

Brug for mere inspiration

fitfood_danaeg_nr15b_pavlova_lime_jordbaer.jpg

Pavlova m lime & jordbær

1_Opskrift_Vanilieis_Emballage.jpg

Vaniljeis m. pistacie, saltet karamel og tuiles

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.