Skidne pocherede æg med karse

Påske, Forret, Frokost, Personer: 2, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Rist smør og mel af et par minutter i bunden af en gryde uden at det tager farve. Tilsæt mælken lidt af gangen imens der piskes så saucen ikke klumper. Kog ved svag varme i ca. 15 minutter til saucen ikke smager tørt af mel. Juster evt. konsistensen med mere mælk, hvis den er for tyk. Smag saucen til med sennep, citron, salt og peber.

Kog 1 liter vand op med hvidvinseddike og lidt salt – pisk vandet rundt i gryden og slå æggene ud heri. Pocher dvs. vandet må ikke bulderkoge, æggene i 4 minutter, før de fiskes op og dryppes af på en serviet.

Overhæld de pocherede æg med sennepssaucen og pynt med karse.

Ingredienser

2 friske æg

½ dl hvidvinseddike

1 tsk. salt

1 bk. karse

4 dl sødmælk

2 spsk. mel

70g smør

2 spsk. god Sennep

saft af ½ citron

Salt

Peber

Brug for mere inspiration

7R9A1312.jpg

Hø-røgede æg

7R9A1256.jpg

Lunefulde æg med salat og skagenskinke

7R9A1261.jpg

Soldater (blødkogte æg med brødstiks)

retter_cmyk_JPG.jpg

Småt men godt med æg

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.