Sarah Bernhardt

Jul, Påske, Kage, Dessert, Personer: 5, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Makroner: Mandelmel, sukker og æggehvide røres sammen til en glat masse. Massen ristes let i en gryde. Små toppe sættes på bagepapir med en teske. Bages ved 160º i ca. 15 minutter.

Fyld: Kom fløden i en tykbundet gryde, bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring ca 5 min. Lad cremen stå koldt til den er stivnet (ca 4 timer).

Pisk den let op til skum. Smør cremen på makronerne på den flade side, så det danner en lille top, stil kagerne koldt eller evt på frost i en time. Herefter smeltes overtræks chokoladen over vandbad og toppene dyppes heri. Stil kagerne koldt til de skal serveres.

Ingredienser

Makroner:

100 g mandelmel

200 g sukker

3 pasteuriserede æggehvide (2 bægre)

Fyld:

2 dl fløde

75 g mørk chokolade

Overtræk:

150 g overtrækschokolade

Brug for mere inspiration

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage m. chokolade og orange

Citrontærte2_cmyk.tif

Citrontærte

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.