Risdessert og kirsebærsauce med lakrids

Jul, Dessert, Personer: 7, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Kog ris og vand 15 minutter under tætsluttende låg. Tilføj mælk og vanilje, og kog videre ca. 20 minutter under hyppig omrøring til en fast, tyk grød.

Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand, rør æggesnaps af æggeblommer og sukker, og pisk fløden til skum.

Fjern vaniljestangen. Vrid husblasen op af vandet, og rør den i den varme grød. Afkøl uden at stivne, og tilsæt derpå æggesnaps og marcipan.

Vend flødeskummet i. Rør den hele mandel i. Fordel blandingen i 6-8 små forme/skåle. Stil dem tildækket i køleskabet, til den er stiv. Før serveringen vendes de ud på hver sin tallerken.

Kan tilberedes 1-2 dage før servering.

Varm kirsebærsaucen, og smag til med kirsebærvin og lakrids. Hæld lidt af den lunkne sauce ved risdesserterne, og server resten i en skål. Drys med mandelfliser, og pynt med mynte.

Ingredienser

1½ dl grødris

3 dl vand

4 dl sødmælk

¼ tsk salt

1 flækket stang vanilje

5 blade husblas

2 æggeblommer (pasteuriserede)

3 spsk sukker

50 g reven marcipan

4 dl piskefløde

1 hel smuttet mandel

75 g mandelfliser ristet lysebrune i lidt olie til drys

citronmelisse til pynt

Kirsebærsauce med lakrids:

1 glas kirsebærsauce, ca. 800 g

1 dl kirsebærvin

1-2 spsk lakridspulver

Brug for mere inspiration

Gratineret grapefrugt.jpg

Gratineret grapefrugt

Sprød vandbakkelse med flødeskum og solbær.jpg

Sprøde vandbakkelser m. solbær og flødeskum

Ris a la mande is lille.jpg

Ris a la mande is

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.