Ris a la mande is

Jul, Kage, Dessert, Personer: 5, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i 2 minutter. Tilsæt mælken og kog grøden ved svag varme, og stadig under omrøring i ca 10 min. Læg låg på og kog ca ½ time – rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er helt afkølet.

Når risengrøden er helt kold, piskes fløden stiv i en skål for sig. Æggeblommer og flormelis piskes sammen i en anden skål og piskes til massen er helt hvid. Vaniljekornene blandes i. Herefter vendes de to masser forsigtigt sammen og til sidst vendes risengrøden forsigtigt i.

Der sættes husholdningsfilm over isen og den sættes i fryseren i 3 timer og derefter hældes kirsebærsaucen over og isen fryses igen i 3 timer (eller natten over) inden brug.

Ingredienser

Risengrød:

1½ dl vand

90 g grødris

½ l mælk

Vaniljeis:

1 l fløde

6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)

6 spsk flormelis

Vaniljekorn fra en hel vaniljestang.

Kirsebærsauce

Brug for mere inspiration

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs m. chokoladecreme

chokolademousse-02_JPG.jpg

Chokolademousse

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.