Rejeblinis med creme fraiche

Jul, Påske, Nem hverdagsmad, Forret, Frokost, Mellemmåltid, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Udrør gæren med den lunkne mælk. Sigt melet i, og rør det i dejen med æg, olie og salt. Lad dejen hvile tildækket ca. en halv en time, til den er hævet.

Dryp rejerne med citronsaft, og bland purløg i. Pisk æggehviden stiv, og vend den i dejen.

Opvarm lidt smør i en blinispande eller i en stor pande. Kom lidt dej i hullerne eller 4-5 små “klatter” på en stor pande. Bag ved mellemvarme, til der dannes lufthuller i dejen. Kom en skefuld rejer på hver, bemærk, der skal være nok til 12 blinis. Vend dem, og bag dem færdige på den anden side.

Anrettes på tallerken med 3 blinis, en skefuld creme fraiche. Drys af finthakket rødløg, purløg og rejer.

Ingredienser

Blinis:

2 dl lunken mælk

6 g gær, ca. 1/4 pakke

100 g mel

1 stor æggeblomme

1 spsk olie

½ tsk salt

1 æggehvide

smør til stegning

Fyld:

250 g rejer i mindre stykker (gem 50 g til pynt)

1 spsk citronsaft

1 dl klippet purløg

Brug for mere inspiration

7R9A1256.jpg

Lunefulde æg med salat og skagenskinke

Sliders_1920x734_02.jpg

Æg frit med crouton og coleslaw

Smørrebrød æg og rejer.jpg

Smørrebrød med æg og rejer

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.