Profiterolles med is og chokoladesauce

Jul, Kage, Dessert, Personer: 6, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Varm smør, vand og sukker i en gryde. Si al melet direkte ned i gryden, når smørret er smeltet. Rør det sammen med en grydeske, til dejen er samlet, glat og slipper bunden. Fortsæt 1-2 minutter.

Fjern gryden fra varmen. Pisk 1 æg sammen, og stil det til side. Tilsæt de øvrige 3 æg ét ad gangen under kraftig piskning. Kom lidt efter lidt det sidste æg i. Dejen skal kunne holde faconen. Så det er ikke sikkert, hele det sidste æg skal i.

Sæt dejen på en plade med bagepapir med to dessertskeer eller gennem en sprøjtepose med lige tylle. Stil vandbakkelserne i ovnen på næstnederste rille ved 200 grader i 25-30 minutter. Skru ned til 150 grader, og fortsæt bagningen, til vandbakkel serne er helt gennembagte, ca. 10 minutter. Afkøl. Skær toppen af. Stil til side.

Form kugler af vaniljeisen i god tid, og læg dem i fryser. Bræk chokoladen i små stykker, og smelt det i en gryde med smør og sødmælk til sauce.

Lige før servering lægges en kugle is i bunden af hver vandbakkelse, læg toppen på. Anret 3 stykker på hver tallerken, og overhæld med den varme chokoladesauce. Pynt med mynte.

Ingredienser

Vandbakkelser (18 styk):

75 g smør

2½ dl vand

1 spsk sukker

150 g mel

3-4 æg

Fyld og sauce:

1 liter god vaniljeis

175 g mørk chili- eller almindelig chokolade

25 g smør

1 dl sødmælk

6 kviste mynte

Brug for mere inspiration

Vandbakkelser m. solbær og flødeskum.jpg

Sprøde vandbakkelser m. solbær og flødeskum

Gratineret grapefrugt.jpg

Gratineret grapefrugt

Risdessert og kirsebærsauce m. lakrids.jpg

Risdessert og kirsebærsauce m. lakrids

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.