Pocherede pærer med kiwipuré

Jul, Dessert, Personer: 5, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Kog citronsaft, hvidvin, sukker og vanilje, til sukkeret er smeltet. Skræl pærerne, så stilken bevares. Fjern evt. kernehuset fra bunden med et lille kuglejern eller en teske. Stil pærerne i den kogende sukkerlage, og pocher dem 5-8 minutter. Afkøl dem i lagen, og vend dem af og til, så de hele tiden “dryppes” af lagen.

Skræl kiwifrugten, og blend frugtkødet med mynte og sukker. Gem 2 spiseskefulde af massen, og pres resten gennem en sigte. Tilsæt den gemte frugtmasse for at give puréen lidt struktur. Smag til med citronsaft. Stil puréen i køleskabet til servering.

Anret pærer og kiwipuré i 4-6 små skåle eller dybe tallerkener, læg en kugle is ved, og pynt med mynte.

Ingredienser

6 store, let modne pærer

saft fra 1 citron

4 dl hvidvin eller vand

350 g sukker

1 flækket stang vanilje

4-6 kugler vaniljeis

Kiwipuré:

5 kiwi

1 håndfuld mynteblade

1 dl sukker

citronsaft

mynteblade til pynt

Brug for mere inspiration

1_Opskrift_Hindbærtærte_Bredformat.jpg

Hindbærtærte m. rød marengs

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage m. chokolade og orange

Fransk nougat.jpg

Fransk nougat

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.