Passion mango eclair

Dessert, Personer: 5, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Mørdej:

Smør og sukker røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggeblommer og æg som røres godt ind i massen. Sidst tilsættes hvedemel og det samles til en sammenhængende dej. Dejen hældes over i en tæt beholder eller filmes godt og, og køles ned. Massen udrulles til 22 mm. Og udskæres så det passer til en ubagt eclair.

Wales:

Smør og vand bringes i kog. Hvedemel tilsættes og ristet godt på varmen i 3-4 min. Lad massen nedkøle en smule.

Tilsæt lidt æg og rør det godt sammen. Gentag indtil alle æg er brugt, massen skal være fin og glat men ikke for tynd. Sprøjt massen ud med en rund tyld på ca. 7-8 cm lang og lidt tykkere end en tommeltot. Kom den kolde mørdej på din eclair og bag ved 185°C i 15-20 min. Åben ikke ovnen under bagningen, da de ellers vil falde sammen.

Passion mango cremeux:

Start med at udblød gelantinen i koldt vand.

Anretning:

Eclairen Fyldes med Cremeuxen og der laves små dutter på toppen.

Æggeblommer, hele æg og sukker piskes til højeste volume. Så det bliver til en æggesnaps.

Passion pure og mango pure skal have et opkog. Hæld den varme passion og mango pure over æggesnapsen under piskning. Kom massen op i gryden og lad massen legere til 82°C. Smelt gelantinen i massen og køl den til 40°C. Blend smør i massen. Massen køles af til dagen efter.

Rør cremeuxen let op og fyld dine eclairs.

Ingredienser

Mørdej:

150 g Hvedemel

100 g Smør

75 g Sukker

10 g Æggeblommer

15 g Hele æg

Wales:

125 g Smør

250 g Vand

125 g Hvedemel

190 g Hele æg

Passion mango cremeux:

150 g Passion pure

100 g Mango pure

250 g Hele æg

75 g Æggeblommer

200 g Sukker

10 g Gelantine blade

200 g Smør

Brug for mere inspiration

fitfood_danaeg_nr16_citron_lime_mousse.jpg

Citron- lime mousse

Hvid chokolademousse med rabarber og granite.jpg

Hvid chokolademousse m. bagte rabarber og granite

1_Opskrift_Vanilieis_Emballage.jpg

Vaniljeis m. pistacie, saltet karamel og tuiles

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.