Pandekager med nøddecreme

Kage, Personer: 5, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Pisk æg og mel sammen. Tilsæt mælk til passende konsistens. Tilsæt sukker og vanilje. Varm smør på panden og bag pandekager af dejen. Læg dem efterhånden på en tallerken og hold dem varme. Rul dem sammen og anret på fad.

Nøddecreme

2 1/2 dl piskefløde, pisket til skum 1 spsk sukker 25 g hakkede hasselnøddekerner.

Bland i flødeskum med sukker og valnødder.

Appelsin chili kompot 2½ dl god appelsinmarmelade opvarmet med ca. 3 spsk appelsinsaft, 2 spsk Grand Marnier og 1 fintsnittet rød chili.

Tip

Pandekagerne kan i stedet for appelsinkompot serveres med dit favoritsyltetøj eller med frugtsalat Nøddecremen kan udskiftes med f. eks. appelsinsorbet, som drysses med ristede valnøddekerner. Udelad kompotten. Pandekagerne kan foldes i trekanter i stedet for at rulles.

Pynt evt. med mynteblade.

Ingredienser

6 æg

75 g mel

ca.4 dl sødmælk

3 spsk sukker

korn fra 1 stang vanilje

smør til bagning

2 1/2 dl piskefløde, pisket til skum

25 g hakkede hasselnøddekerner

2½ dl god appelsinmarmelade

ca. 3 spsk appelsinsaft,

2 spsk Grand Marnier

1 fintsnittet rød chili

Brug for mere inspiration

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs med chokoladecreme

chokolademousse-02_JPG.jpg

Iskage med chokolade og orange

49000_DANAEG_JORDBAER_3_FS.jpg

Jordbær koldskål

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.