Påskeæg

Påske, Kage, Børneretter, Dessert, Personer: 3, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Start med at tømme æggene. Lav et lille hul i bunden af ægget med en spids kniv og tøm det i en skål, som du gemmer til senere.

Vask æggeskallerne rene under koldt vand. Vær sikker på at fjerne alle de løse stykker fra skallen.

Læg nu skallerne i en skål, med de to håndfulde salt og hæld kogende vand over. Vær sikker på at der også kommer saltvand ind i æggene. Lad dem stå i vandet i 30 minutter. Imens laves kagedejen.

Start med at sigte æggemassen fri fra skaller. Du skal kun bruge 2 æg til dejen (ca. 120 gram) så vej dette af og gem resten i køleskabet.

Pisk smør, æg, yoghurt og citronsaft sammen i en røremaskine. Bland herefter mel, sukker og bagepulver sammen og vend det op i røremaskinen. Sørg for at blande det hele godt sammen. Put herefter dejen i en sprøjtepose.

Tag æggeskallerne op af saltvandet og vask dem under den kolde hane. Put en smule olie ned i æggene, vend det rundt og hæld den overskydende olie fra.

Lav små "reder" af sølvpapir på en bageplade og stil æggene heri. Fyld æggene halvt op med dej og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Når æggene er bagt og afkølede, kan de dekoreres efter ønske.

Opskriften er udviklet i samarbejde med www.foodtv.dk

Ingredienser

6 æg

2 håndfulde salt

120 g æg (svarende til 2 æg)

200 g hvedemel

180 g sukker

2 tsk bagepulver

lidt salt

100 g smør

125 g neutral yoghurt

Saft af 1 citron

Brug for mere inspiration

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs med chokoladecreme

chokolademousse-02_JPG.jpg

Iskage med chokolade og orange

49000_DANAEG_JORDBAER_3_FS.jpg

Jordbær koldskål

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.