Nøddetærte

Kage, Dessert, Personer: , Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Short crust:

Alle ingredienserne i short crusten blandes til en homogen tærtedej, som derefter lægges på køl eller frost til den er fast. Dejen udrulles til en tykkelse på 2,5 mm og lægges I en tærteform, hvorefter den fryses igen. Når dejen er frossen, bages den af på 165 grader I 10 min. Når bunden er bagt skal den køles af.

Nøddecreme:

Sukker, vand og honning koges op til en lage på 121 grader. Bland først nødder og lage sammen til en masse, tilsæt derefter de pasteuriserede æggehvider og smag det hele til med rom og salt.

Karamelliserede nødder:

Kog vand og sukker op. Kom nødderne I og lad den koge med I et par min. Sigt siruppen fra over I en anden gryde. Kog det op igen og kom nødderne I en anden gang og kog igen med I et par min. sigt nødderne fra og tør dem I ovnen på 120 grader til de er tørret.

Anretning: Fyld tærteskallen med nødecreme og smøre overfladen glat med en paletkniv. Læg et par blandede karamelliserede nødder på toppen og pynt evt. Med et par stykker rød skovsyre.

Ingredienser

Short crust:

130 g smør

90 g flormelis

55 g helæg

35 g mandelmel

1 knsp salt

1 spsk kakao

Nøddecreme:

135 g sukker

50 g vand

20 g honning

200 g nødder (hasselnødder, pekan, valnødder)

70 g pasteuriserede æggehvide

Salt

Mørk rom

Karamelliserede nødder:

100 g Pekan- og hasselnødder

200 g sukker

400 g vand

Brug for mere inspiration

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage m. hvid citruscreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.